Kohtaamisen ja kierrätyksen olohuone

ADRA Finlandin kotimaan toiminnan uusi aluevaltaus Happy Hand -kierrätysmyymälä ja toimintakeskus avattiin huhtikuun puolivälissä Helsinginkadulla Helsingin Sörnäisissä. Tanskalaisen Happy Hand -konseptin mukainen vilkkaalla paikalla sijaitseva liike haluaa olla enemmän kuin kirpputori. ”Haluamme olla tämän myymälän kautta yhteydessä ihmisiin. Sen ajatuksena on ihmisten huoltaminen ja kohtaaminen arjen keskellä. Tämä on kirkkomme historiassa kokonaan uusi tapa tavoittaa ihmisiä Suomessa”, sanoi ADRA Finland säätiön hallituksen puheenjohtaja Kalervo Aromäki paikan avajaistohinan keskellä. Kalervo oli iloinen, että projekti on saatu tähän pisteeseen ja näki, että Happy Handillä tulee olemaan vaikutusta ympäristöönsä. ”Aloitamme tässä paikassa myös matalan kynnyksen jumalanpalvelukset sapattisin ja haluamme, että seurakuntalaisemme olisivat hankkeessa vahvasti mukana palvelemassa. Täällä tarvitaan vapaaehtoisia ja myös kaikenlaista hyvälaatuista vaatetta ja tavaraa. Haluamme pitää myös sen puolen laatutason korkeana”, sanoi Kalervo. Paikan toiminnasta vastaava Henry Roth kertoo, että HH haluaa ehkäistä syrjäytymistä. Henkka on jo aloittanut paikassa 12 askeleen elämänmuutoskurssin riippuvuuksista kärsiville tai vertaistukea kaipaaville. – Haluamme myös tarjota harjoittelu- ja vapaaehtoistyöpaikkoja sosiaalisissa haasteissa oleville nuorille, toteaa Henkka.

Myös Henkka kutsuu mukaan toimintaan sitoutuneita vapaaehtoisia kun palkattua henkilökuntaa Happy Handissa on vain kaksi, Henkan lisäksi Gintare Serepiniene. Sosiaalityöntekijän taustan omaava Gintare on ollut mukana pystyttämässä Happy Handia alusta saakka. Ihmisten auttaminen on Gintaren sydäntä lähellä. Aurinkoinen rouva haluaa omiensa sanojensa mukaan kohdata ihmisiä ja kertoa heille Jumalasta. Gintaren ja Henkan lisäksi ADRAn kotimaan avustustyön koordinaattori Leena Sund palvelee myös Happy Handissä vapaaehtoisena auttajana mahdollisuuksien mukaan. Vastaan avajaisissa tulee myös vapaaehtoisena paikassa auttava Henkan vaimo Teija Roth. – Tämä antaa mun päivälle tarkoitusta ja tilaisuuden päästä kiinni työelämään. Tänne on ollut helppo tulla. Tykkään siitä, että täällä on muutakin toimintaa kun vain myyntiä. Täällä on aamuhartaudet ja paikan henki on hyvä, sanoi Teija. Vapaaehtoistyöntekijä Aili Lönnqvist antaa haastattelijalle lämpimän halauksen. Aili kertoo, että halaus ja koskettaminen ovat hänelle tärkeä asia. Maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka ovat vailla rakkautta. – Tämä on Jumalan paikka – ei vaan pelkkä kirpputori. Rauhan ja rauhoittumisen paikka. Tästä pitää saada pian tieto ympäri kaupunkia, toteaa Aili innokkaana. Nuoria auttajia avajaisissa edusti Eveliina Ainsalo. Eveliina oli HH:ssa viikon työelämään tutustumisjaksolla. Eveliinasta paikka tuntui kivalta. Hän uskoi, että se on hyvä tapa kohdata ihmisiä, istua ja keskustella.

11262387_942719352416351_2450626301395594755_o

Auttamistyön yhteinen kanava seurakunnille

HH haluaa olla myös auttamis- ja hyväntekeväisyystyön kanava adventtikirkon paikallisseurakunnille. Se haluaa kannustaa seurakuntien aktiiveja valmistamaan kaikkea kivaa myytävää Happy Handiin. Vain mielikuvitus on tässä rajana. Tuoreen ruokatavaran tarjoilu päivittäin ei ole elintarvikemääräysten takia mahdollista. Paikassa voidaan kuitenkin järjestää myyjäisiä, ja kaikenlaiset itsetehdyt tai lahjoitetut käsityöt (esim. villasukat!) ovat esimerkkejä hyvistä myyntiartikkeleista. Mikä tahansa muu itsetehty ja lahjoitettu ja omintakeinen tuote käy myös. Happy Hand on niin hyvällä paikalla, että myyntiä on luvassa, kun sinne saadaan omintakeisia tuotteita ja sellaista, mitä ei joka standardikirpparilta löydy. Säätiö näkee, että hyvän liikepaikan mahdollisuudet pitäisi käyttää sataprosenttisesti hyväksi. Ja nyt kun seurakuntien yhteisestä Sampolan messuesiintymisestä on kustannussyistä luovuttu, HH voi olla yhteinen, uusi myyntikanava. Myyntitulot käytetään ADRAn auttamistyöhön kotimaassa ja ulkomailla sekä Happy Handin toimintakulujen peittämiseen. ADRA Finland ottaa lahjoituksena vastaan laadukkaita vaatteita ja kenkiä sekä astioita ja koristetavaraa Happy Handiin myytäväksi. Noudamme suuremmat lahjoitukset sopimuksen mukaan. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille, tukijoille ja esirukoilijoille! Happy Hand on avoinna maanantaista torstaihin klo 12–18, perjantaina 10–16.

2017-05-04T11:58:58+00:00