HappyHand hyvässä kasvussa – Lähellä ihmistä!

HappyHand second hand -kauppa, hyväntekeväisyysmyymälä ja kohtaamispaikka on toiminut runsaat puoli vuotta Helsinginkadulla, Helsingin Sörnäisissä. ADRA Finlandin pyörittämä keskus on päässyt hyvään vauhtiin ja niin myynti kuin paikan seurakunnallinenkin käyttö ovat kasvussa. Paikan myymälänhoitaja Gintare Serepiene ja HappyHandin seurakunnan virkavapaalla oleva pastori, HH-aktivisti Satu Mäkelä kertovat, että myymälästä on tullut todellinen ihmisten kohtaamisen paikka. Kaikki asiakkaat pyritään kohtaamaan lämpimästi ja hienotunteisesti. – Olemme jo saaneet kanta-asiakkaita vaikka mainostusta edelleen tarvitaankin myynnin kasvattamiseksi, he kertovat. Ihmiset ostavat kaikenlaista kaunista, käytännöllistä ja persoonallista. Monet asiakkaat tuovat lahjoituksia. He saavat pienen lahjapussin, jossa on teetä, karkkia sekä käyntikortti, jossa on raamatunlause. – Kiitosta olemme saaneet esineiden ja tavaroiden näytteillepanosta, samoin siisteydestä ja puhtaudesta, Gintare ja Satu sanovat. He haluaisivat lisää vapaaehtoisia myymälään ja myös lisää hyvätasoisia vaate- ja tavaralahjoituksia. Erityisesti vintage-vaatteet ja 1950–1960-lukujen esineet ja huonekalut ovat haluttuja, he toteavat.

Katukahvilassa teetä ja sympatiaa HappyHandissa ja sen edustalla on koko syksyn ajan järjestetty keskiviikkoisin Helsingin adventtiseurakuntien organisoima katutapahtuma, kohdattu ja palveltu ihmisiä. Entinen Castreninkadun seurakunta käyttää HH:n tiloja lauantaisin ja myös viikolla aukioloaikojen ulkopuolella tarpeen mukaan. Seurakunnalla on ollut meneillään HH:ssa pari pienryhmää ja sunnuntaisin evankelioiva kokoussarja. Lauantaisin on paikalla ollut 15–35 henkilöä.

HappyHandin seurakunnan pastori Terhi Turkka kertoo, että hän on mieltynyt HappyHandiin, koska se on lähellä ihmistä ja ns. matalan kynnyksen paikka. Hän kokee, että ei ole pyhempää paikkaa kuin se, missä Jeesus kohtaa yhden kulkijan, olivat tilat ja ulkoiset kulissit kuinka rosoiset tahansa. Katukahvilatapahtumissa on ollut teen ja korvapuustien lisäksi tarjolla verenpaineen mittausta, hierontaa, silmälasien puhdistusta, kenkien kiillotusta, keskustelua ja rukousta. Mukana ovat olleet kaikki pääkaupunkiseudun pastorit ja monet seurakuntalaiset. – Olemme käyneet antoisia ja merkityksellisiä keskusteluja ja jakaneet uskoa Jeesukseen sekä myös rukoilleet monen henkilön kanssa. Kutsumme tapaamiamme ihmisiä pienryhmiin, kertoo Terhi. Satu Mäkelä lisää, että tehdyissä asiakaskyselyissä toivotaan HappyHandiin elämänmuutokseen auttavia ryhmiä, askartelua, kudontakahvilaa ja patikkakerhoa. Moni toivoo raitistumista ja apua yksinäisyyteen. – Meille seurakuntana tälläinen näkyvyys ja ihmisten lähellepääseminen on ennenkuulumatonta. Nyt olemme päässeet näyteikkunapaikalle kaupungin sykkeeseen niiden luo, jotka eniten tarvitsevat Jeesusta. Muutamassa viikossa olemme saaneet kymmeniä uusia kontakteja, iloitsee Satu. Seuraa HappyHand Helsinkiä Facebookissa.

2017-05-04T11:58:59+00:00