Työ ja tuloksia 2017-05-04T11:58:58+00:00

Autuaita ovat ne, jotka voivat antaa muistamatta ja ottaa unohtamatta.

Elizabeth Bibesco

Rakkaus kasvaa antamalla. Antamamme rakkaus on ainoa rakkaus, jonka säilytämme. Ainoa keino ylläpitää rakkautta on antaa sitä pois.

Elbert Hubbard

Älä kiellä tarvitsevalta hyvää, milloin sitä tehdä voit.
Älä sano lähimmäisellesi: “Mene nyt ja tule toiste, huomenna minä annan”, kun sinulla kuitenkin on.

Sananlaskut 3:27-28
HALUATKO LAHJOITTAA?

Viimeisimmät viestit

ADRAlaisia esittelyssä

 

Gintare Serepiniene

Gintare Serepiniene on ollut ADRA Finlandin palveluksessa vuodesta 2014 asti ja toimii Happyhand myymälän ja toimintakeskuksen myymälänhoitajana Helsingin Kalliossa Helsinginkadulla. Auttamisen sydämenasiakseen kokeva Gintare on paikan aurinkoinen hengetär, joka iloitsee palvelemisesta ja ihmisten kohtaamisesta.

Gintare on alunperin kotoisin Liettuasta ja asunut Suomessa jo viisi vuotta.

Hänen perheeseensä kuuluu puoliso ja kaksi lasta. Liettuassa Gintare toimi sosiaalityöntekijänä perhepalvelussa ja lastensuojelussa.

Hänen työtään Happyhandissä ovat asiakaspalvelu, tavaroiden hinnoitelu, lajittelu, somistus, esillelaitto, siivous, varaston järjestely sekä myös vapaaehtoisten ja työharjoittelijoiden ohjaus.

Gintare sanoo, että parasta hänen työssään ovat asiakkaat ja työkaverit.

Täällä myymälässä itsenäisyydelle ja luovuudelle on paljon tilaa. Iloitsen kun vanhat tavarat löytävät oman paikkansa tai heräävät uuteen elämään. Pidän kauneudesta niin ihmisissä kuin ympäristössäkin. On ihanaa kun työpaikalla on hengellisiä keskusteluja, rukouksia ja laulujakin. Saan seurata kun Jumalan lohduttava sana valaisee ihmisten kasvot ja antaa heille toivoa, kertoo Gintare.

Työn varjopuolina Gintare kokee pitkään jalkojen päällä olemisen. Illalla työpäivän jälkeen jalat ovat väsyneet. Välillä on kiirettä, asiakkaita on paljon ja samaan aikaan pitää olla sekä tarkka että nopea ja ystävällinen..

– On kuitenkin ilo lähteä Happyhandiin töihin päivittäin. Työ merkitsee minulle kivoja hetkiä asiakkaiden kanssa, hän sanoo.

Gintare kokee, että Happyhandin toiminta merkitsee hänelle toisaalta suurta vastuuta, toisaalta iloa ja etuoikeutta osallistua ihmisten auttamistyöhön.

– Suomessa niinkuin maailmassakin on paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet, että rakastava Jumala haluaa auttaa heitä arjen keskellä.

– Meillä Happyhandissä on ystävällinen ja avoin ilmpiiri.

Siellä voi jakaa vapaasti omia ideoitaan ja keskustella niistä työkavereiden kanssa. Se synnyttää uusia näkyjä ja mahdollisuuksia, hän toteaa.

Gintaren elämän unelmat ovat hänen mukaansa jo lähes kaikki toteutuneet, mutta pari on vielä jäljelläkin. Gintare haluaa auttaa toisia vielä entistä enemmän ja lähteä tulevaisuudessa vaikka lähetystyöhön Afrikkaan tai muualla.

– Haluan oppia maailmasta ja ihmisistä vielä lisää, hän sanoo.

Gintaren visiona Happyhandissä on laajentaa sitä ihmisten tukemiseen ja avustustoimintaan. Hän haluaa nähdä siellä monipuolista toimintaa eri-ikäisille ja erityisesti heikommassa asemassa oleville: lapsiperheille, vanhuksille ja maahanmuuttajille. Hänen mielestää Happyhändiä tukee kehittää juuri kohtaamispaikkana, jossa voi osallistua  erilaiseen mielekkääseen tekemiseen ja toisten ihmisten tapaamiseen.

 

Gintaren auttamistyön kenttä ADRA Finlandissa ei rajoitu pelkästään Happyhändin myymälän pyörittämiseen vaan hän on ollut keskeinen tekijä ja moottori myös ADRA Finlandin Annankadun soppakeittiössä. Se on ruokkinut vähävaraisia helsinkiläisiä jo vuodesta 2012 saakka joka sunnuntai.

 

 

ADRA Finland uutiskirje 5.2017

Kotimaassa apua yli 38 000 ihmiselle

Paikallisten adventtiseurakuntien ja ADRA Finlandin avustustyö yhdessä tavoitti 38 000 henkilöä Suomessa vuonna 2016. Tuen rahallinen arvo oli lähes 600 000 €.

EU-ruoka-apu

 • 100 000 kg
 •  Saajia 14 901 hlöä

Paikallisorganisaatioiden avustustyö

 • Ruoka-ja vaateapua
 • Saajia 16 438 hlöä

Iloinen Mieli -avustustapahtumat

 • 24 paikkakunnalla
 • Avunsaajia noin 5 000 hlöä
 • Jaetun ilmaistavaran (mm. vaatteet, kengät, kodintekstiilit) arvo n. 16 000 euroa (á 4 €/kg)

Taloudellinen tuki

 • Ruokalahjakortteina ja apua laskujen maksuun
 • Avunsaajia 150 hlöä

Soppakeittiö Helsingissä

 • Ruokki ilmaisaterialla n. 40 ihmistä / sunnuntai
 • Apua sai n. 2 000 ihmistä
 • Tarjolla myös lähi-K-marketin lahjoittamia ruokatarvikkeita

ADRA Finlandin johto uusiutui


Heimo Lempinen toiminnanjohtajaksi

ADRA Finland säätiön hallitus on valinnut säätiön uudeksi toiminnanjohtajaksi VTM, BA Heimo Lempisen.

Heimo on työskennellyt ADRA Finlandin eri tehtävissä vuodesta 2006 saakka, viimeksi ohjelmajohtajana. Heimo aloitti uudessa tehtävässä välittömästi, tammikuun 2017 lopussa. Edellinen toiminnanjohtaja Pirjo Syväoja jatkaa säätiön hallituksen jäsenenä.


ADRA Finland säätiön uusi hallitus

ADRA Finland säätiön hallituksen puheenjohtajana jatkaa Kalervo Aromäki ja varapuheenjohtajana Päivi Laitinen.

Muut hallituksen jäsenet ovat

Martynas Baltiejus,

Leena Laurikainen,

Ari Pappinen,

Maria Sundvik ja

Pirjo Syväoja

Hallituksen varajäsenenä on

Niklas Rantanen

Hallituksen erityisasiantuntijoina toimivat

Peter Segersven ja Pertti Pulkkinen.

NÄYTA KAIKKI VIESTIT