Nuoret muutosagentteina- Martynas Baltiejus

ADRA Finlandin uusin ja nuorin henkilökunnan jäsen on runsaat kaksi vuotta järjestöä palvellut Martynas Baltiejus. Martynas on kotoisin Liettuasta ja opiskellut siellä valtiotietelijäksi. Hän kertoo, ettei muutto Suomeen ollut hänen alkuperäisissä suunnitelmissaan, mutta mieli muuttui kun hän koki, että suomalainen elämänmuoto on hänen sydäntään lähellä. – Nyt tuntuu siltä, että voin sanoa Suomea kodikseni vaikka olenkin ulkomaalainen. Aloitin ADRA Finlandissa vapaaehtoistyössä ja tein erilaisia töitä HappyHandissä Helsinginkadulla sekä Annankadun soppakeittiössä. Nyt olen säätiön projektikoordinaattori, kertoo Martynas.

– Työ ADRA Finlandissa on ollut minulle siunaus. Monipuoliset työtehtävät ovat kasvattaneet minua ihmisenä kuin myös opettaneet uusia taitoja.  Unelmani on aina ollut tehdä työtä tarvitsevien ihmisten hyväksi ja yrittää auttaa heitä parempaan elämään. ADRAn tehtävät ovat joskus aika haastavia, mutta ilo on kun näkee hymyn avunsaajan kasvoilla. Se on palkitseva kokemus ja samalla se pitää miehen nöyränä.

ADRAlaiset ovat kokeneet, että Martynasilla on erityisen lämmin sydän vähäosaisia ihmisiä kohtaan.  Mitä kaikkea on sen taustalla? Mistä se kumpuaa?

– Minulle se on luonnollinen reaktio siihen mitä Jeesus on tehnyt minun hyväkseni. Se on minulle esimerkki ja haaste täyttää Raamatun sanat Matteuksen evankeliumissa:

“ Sillä minun oli nälkä ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano ja te annoitte minulle juoda; mina olin outo ja te otitte minut huoneeseenne; mina olin alaston ja te vaatetitte minut.

Martynas näkee, että avun tarve Suomessa on jatkuvasti kasvanut. Yhä enemmän ihmisiä on turvautunut meidän ruokajakeluihin ja soppakeittiön apuun. Yksinäisyys on myös kasvava ongelma erityisesti isoissa kaupungeissa. Sen koen olevan yksi suurimmista toimintahaasteista myös ADRA Finlandille. Ihmiset tarvitsevat toisiaan, on tärkeää tehdä työtä sellaisen yhteiskunnan eteen, jossa ihmiset voivat kokea yhteyttä ja tuntea kuuluvansa siihen.

– Minusta terveessä yhteiskunnassa pidetään huolta sen heikoimmista jäsenistäkin. ADRA Finlandin työn tavoitteena on kiinnittää yhteiskunnan huomiota näiden ihmisten tarpeisiin. Meidän kauttamme ihmisillä on mahdollisuus tehdä hyvää, onko se sitten varojen lahjoittamista tai vaikkapa osallistumista vapaaehtoistyöhön.

-Jos minulla olisi kaikki valta ja mahdollisuudet niin avaisin jokaiseen Suomen kaupunkiin “vaikutuskeskuksen”, jossa suuren vapaaehtoisjoukon turvin voitaisiin auttaa ja tukea kaikkia vaikeassa asemassa olevia ihmisiä.  ADRA Finland voi myös ulkomaan työssään olla johtava, ulkomaan kehitysyhteistyöhön ja humanitaariseen apuun ihmisiä kouluttava ja lähettävä organisaatio, visio Martynas.

Hänen sydämellään ovat myös nuoret ihmiset Suomessa.  Martynas ja adralaiset ovat iloisia siitä, että yhä useampi nuori haluaa olla vaikuttamassa

 

oikeudenmukaisuuden toteutumiseen yhteiskunnassa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yksi tehtävistämme on avata nuorille elämän realiteetteja Sitä kautta voimme kasvattaa ihmisistä välittäviä johtajia, jotka voivat muuttaa maailmaa paremmaksi, sanoo Martynas.

 

Martynas näkee, että lähivuosien aikana ADRA Finland kokee vahvaa kasvua ja laajentaa aluetoimintaansa kaikkin merkittäviin kaupunkeihin Suomessa. Saadut julkiset tuet työlle ovat myös osoitus siitä. Vapaaehtoistyön selkärankana tulevaisuudessa Martynas näkee nuoret ja heidän avullaan ADRA Finlandista tulee yhä vahvempi ja laajasti kristillisestä lähimmäisenrakkaudestaan tunnettu ja tunnustettu järjestö Suomessa.

2017-11-08T18:51:25+00:00