Gintare Serepiniene

Gintare Serepiniene on ollut ADRA Finlandin palveluksessa vuodesta 2014 asti ja toimii Happyhand myymälän ja toimintakeskuksen myymälänhoitajana Helsingin Kalliossa Helsinginkadulla. Auttamisen sydämenasiakseen kokeva Gintare on paikan aurinkoinen hengetär, joka iloitsee palvelemisesta ja ihmisten kohtaamisesta.

Gintare on alunperin kotoisin Liettuasta ja asunut Suomessa jo viisi vuotta.

Hänen perheeseensä kuuluu puoliso ja kaksi lasta. Liettuassa Gintare toimi sosiaalityöntekijänä perhepalvelussa ja lastensuojelussa.

Hänen työtään Happyhandissä ovat asiakaspalvelu, tavaroiden hinnoitelu, lajittelu, somistus, esillelaitto, siivous, varaston järjestely sekä myös vapaaehtoisten ja työharjoittelijoiden ohjaus.

Gintare sanoo, että parasta hänen työssään ovat asiakkaat ja työkaverit.

Täällä myymälässä itsenäisyydelle ja luovuudelle on paljon tilaa. Iloitsen kun vanhat tavarat löytävät oman paikkansa tai heräävät uuteen elämään. Pidän kauneudesta niin ihmisissä kuin ympäristössäkin. On ihanaa kun työpaikalla on hengellisiä keskusteluja, rukouksia ja laulujakin. Saan seurata kun Jumalan lohduttava sana valaisee ihmisten kasvot ja antaa heille toivoa, kertoo Gintare.

Työn varjopuolina Gintare kokee pitkään jalkojen päällä olemisen. Illalla työpäivän jälkeen jalat ovat väsyneet. Välillä on kiirettä, asiakkaita on paljon ja samaan aikaan pitää olla sekä tarkka että nopea ja ystävällinen..

– On kuitenkin ilo lähteä Happyhandiin töihin päivittäin. Työ merkitsee minulle kivoja hetkiä asiakkaiden kanssa, hän sanoo.

Gintare kokee, että Happyhandin toiminta merkitsee hänelle toisaalta suurta vastuuta, toisaalta iloa ja etuoikeutta osallistua ihmisten auttamistyöhön.

– Suomessa niinkuin maailmassakin on paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet, että rakastava Jumala haluaa auttaa heitä arjen keskellä.

– Meillä Happyhandissä on ystävällinen ja avoin ilmpiiri.

Siellä voi jakaa vapaasti omia ideoitaan ja keskustella niistä työkavereiden kanssa. Se synnyttää uusia näkyjä ja mahdollisuuksia, hän toteaa.

Gintaren elämän unelmat ovat hänen mukaansa jo lähes kaikki toteutuneet, mutta pari on vielä jäljelläkin. Gintare haluaa auttaa toisia vielä entistä enemmän ja lähteä tulevaisuudessa vaikka lähetystyöhön Afrikkaan tai muualla.

– Haluan oppia maailmasta ja ihmisistä vielä lisää, hän sanoo.

Gintaren visiona Happyhandissä on laajentaa sitä ihmisten tukemiseen ja avustustoimintaan. Hän haluaa nähdä siellä monipuolista toimintaa eri-ikäisille ja erityisesti heikommassa asemassa oleville: lapsiperheille, vanhuksille ja maahanmuuttajille. Hänen mielestää Happyhändiä tukee kehittää juuri kohtaamispaikkana, jossa voi osallistua  erilaiseen mielekkääseen tekemiseen ja toisten ihmisten tapaamiseen.

 

Gintaren auttamistyön kenttä ADRA Finlandissa ei rajoitu pelkästään Happyhändin myymälän pyörittämiseen vaan hän on ollut keskeinen tekijä ja moottori myös ADRA Finlandin Annankadun soppakeittiössä. Se on ruokkinut vähävaraisia helsinkiläisiä jo vuodesta 2012 saakka joka sunnuntai.

 

 

2017-09-12T16:25:00+00:00