Mikael sivarissa HappyHandissä

“Ihmisten rohkaiseminen  tärkeää”

Mikael Peuronen, 20-vuotias elämäniloiseksi seikkailijaksi itseään kutsuva nuorimies on ollut siviilipalveluksessa ADRA Finlandin Happy Hand-myymälässä Helsingissä maaliskuun alkupäivistä lähtien. Mikael on valloittanut paikan asiakkaat valoisuudellaan ja palveluhalullaan.

Mikael kertoo, että hän halusi siviilipalvelukseen koska kannattaa rauhaa eikä haluaisi osallistua sotilaallisen toimintaan. Kristillistaustaisessa järjestössä ja HappyHandissä palvemisen Mikael kokee kasvattavan häntä ihmisenä. Mikael pitää siitä, että hän saa päivittäin kohdata paljon erilaisia asiakkaita.

Mikael on ulospäinsuuntautunut, vilkas ja elämäniloinen ja mallintöitäkin tekevä, Muodista, musiikista, kirjoittamisesta ja luonnosta inspiroituva nuori. Visuaalisuus on hänelle tärkeää, samoin runollisen tekstin tekeminen. Mikael haluaa omalla persoonallaan vaikuttaa niin, että ihmiset voisivat kokea Jumalan rakkautta hänen kauttaan. “Ihmisten rohkaiseminen on minulle tärkeää”, sanoo Mikael.

“Minulle ADRA Finlandin toiminta oli vierasta ennen kuin aloitin työt HappyHandissä. En aluksi tiennyt, että voisin suorittaa siviilipalveluksen ADRA:lla. Saan käyttää luovuuttani ja lahjakkuuksiani HappyHandin toiminnassa. Saan toisin sanoen olla  siellä oma itseni”, kokee Mikael.

“Hyvästä opastuksesta ja työtiimistä johtuen olen tuntenut kuuluvani joukkoon heti alusta asti. Olen tutustunut meidän kanta-asiakkaisiin ja tullut heidän kanssaan hyvin toimeen. HappyHandistä on tullut minulle arvokas paikka.”

 

Asiakaspalvelussa on haasteita

“Olen kokenut, että työtehtävät ovat olleet minulle juuri sopivia. On ollut myös joitakin haasteita erilaisten ihmisten kohtaamisessa, sillä on paljon päihtyneitä asiakkaita. Heidän kanssaan kanssakäyminen voi olla haastavaa ja pitääkin olla aika luova miten kommunikoida heille. Koen, että HappyHandin ilmapiiri on hyvä, sillä me rukoillaan ja halutaan olla Jumalan johdatuksessa. Hengellinen musiikki tuo monelle rauhaa ja iloa.”

Mikaelilla on ideoita kehittää edelleen HappyHandin toimintaa.
“Haluaisin kehittää mainontaa ja HappyHandin suosiota Helsingin Second Hand-kauppojen keskuudessa. Meillä on suhteellisen alhaiset hinnat, ja me pyrimme pitämään laatutason mahdollisimman parhaana. Sosiaalisen median kanavoita voisi aktivoida enemmän. Pyrimme myös tekemään paikasta nykyaikasemman ja trendikkään. Se voisi olla vaikka vintage vaatteiden lisäämistä  ja näyteikkunoiden visualisointia.”

Mikael ideoi, että nuorille voitaisiin enemmän puhua ADRA:n toiminnasta. “Nuoret voisivat osallistua enemmän vapaaehtoisprojekteihin, kuten  ADRAn Soup kitchen. Me voisimme tehdä enemmän yhteistyötä muiden järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Sosiaalisessa mediassa voisi olla vielä enemmän aktiivista toimintaa ja kuvia siitä, mitä ADRA käytännössä tekee.”

Tuevaisuden suunnitelmissa Mikaelilla on sairaanhoitajaopinnot ammattikorkeakoulussa. “Haluaisin kuitenkin keskittyä myös muotialaan ja jatkaa mallintöitä. Lähtisin mieluusti ulkomaille hetkeksi aikaa etsimään mallitoimistoa ja uusia yhteyksiä”, suunnittelee Mikael.

2018-10-02T01:17:32+00:00