Nuoret jouluilon viejinä Liettuan lapsille

Bussilastillinen iloisia nuoria ja muutama vähän vanhempikin nousi Tallinnan laivaan joulukuun alussa matkakohteena Liettua ja siellä Kedainian kaupunki. Bussi oli lastattu täyteen joululahjoja kaupungin vähävaraisille perheille.

Matkasta muodostui koskettava, yhteinen auttamisilon kokemus. Matkalaisten sydämiin jäivät vahvasti niiden vähävaraisten perheiden lasten ilmeet, jotka saivat lahjapaketit. Perheiden kohtaaminen vaikutti syvästi niin auttajiin kuin autettaviinkin. Kaikkiaan lahjapaketteja jaettiin Kedainiassa yli 180.

Jouluiloa Liettuan lapsille -hankkeessa oli mukana Suomen kristillisen koulun oppilaita Kaarinasta sekä Helsingin adventtiseurakunnan nuoria sekä muutamia ohjaajia. Kaikkiaan matkalaisia oli 35 henkeä.

Lahjat Suomen päässä oli saatu lahjoituksina tai ostettu ja jaoteltu sukupuolen ja lapsen iän mukaan. Paikallinen adventtiseurakunta oli puolestaan valinnut lahjansaajaperheet.

Kesken lahjojen jaon Kedainian kerrostaloalueella paikalle tuli myös yksi liettualainen televisiokanava. Heitä hanke kiinnosti kovasti ja samalla projektimme levisi hyvin paikallisten tietoisuuteen.

Matkan muuhun ohjelmaan kuului myös osallistuminen paikallisen adventtiseurakunnan perjantai-illan tilaisuuteen ja lauantain jumalanpalvelukseen sekä vierailu Vilnassa “KartuSaldu” päiväkodissa.

Matkan ideointiin, organisointiin ja vetämiseen osallistuivat Suomen kristillisestä yhteiskoulusta Anna Syväsalmi ja Jyrki Vehkavuori sekä ADRA Finlandista Mariel Pilois, Martynas Baltiejus, Gintare Serepiene sekä Heimo Lempinen.

Joululahjabussia kuljetti ammattitaidolla Kari Laakso.

Hankkeen rahoittivat yksityishenkilöt, Suomen Kristillinen yhteiskoulu ja ADRA Finland. ADRA Finland kiittää kaikkia matkalla mukanaolleita ja lahjojen antamisen mahdollistaneita henkilöitä.

 

Lisää kuvia ADRAn Facebookin sivulla.

2017-05-04T11:58:58+00:00