Loading...

Ravitseva, terveellinen ruoka – jokaisen ihmisoikeus

Homma pannussa – kevyen lompakon pikaruokaopas ilmestynyt

Rahat vähissä, ruoanlaittotaidot kateissa, aika ja joskus voimatkin kortilla. Jotain on saatava pöytään, nopeasti ja halvalla. Terveellistä sen ruoan tulisi olla ja vielä ilmastoystävällistäkin.

Uuden Homma pannussa (kevyen lompakon terveellistä pikaruokaa sinulle, joka luulet, ettet osaa kokata) -ruokaohjekirjasen ruoat ovat arjen ruokahuollon pelastus. Ne auttavat valmistamaan yksinkertaista, helppoa, kasvisvoittoista ruokaa, jonka ravintopitoisuus on tarkkaan suunniteltu. Vihkosen ajatuksena on ollut se, että kaikilla olisi mahdollisuus ostaa, valmistaa ja syödä monipuolista ja terveellistä ruokaa.

Monen suomalaisen vähävaraisen arjen todellisuus oli lähtökohtana, kun avustusjärjestö ADRA Finland ja terveyskasvatustyöstään tunnettu ETRA -liitto alkoivat yhdessä suunnitella uutta ruokaohjekirjasta.

Yhtenä valtakunnallisena, pitkään ruoka-avun kentällä toimineena avustusjärjestönä, ADRA Finland tietää, että silloin kun hinta, tarjoukset tai EU-ruokajaot määräävät päivittäisiä ruokavalintoja, mahdollisuus tehdä ravitsemussuositusten mukaista ruokaa rajoittuu selkeästi. Terveellisyys tai ruokavalintojen vastuullisuus ei silloin ole ykkösprioriteetti.

ADRAn ja ETRAn väki haluaa ajaa yksinkertaista pannu-ajattelua. Kaikki vihkosessa esitellyt ruoat toteutetaan saman perusperiaatteen mukaisesti. Sen ydin on siinä, että kun opit valmistamaan yhden ruoan, osaat sitä muuntelemalla valmistaa satoja. Hyvä ruoka syntyy siitä, mitä kaapista löytyy, täydennettynä vaikkapa satokauden antimilla.

Homma pannussa -kirjanen haluaa tuoda hyvää mieltä, rentoutta ja uutta inspiraatiota jokapäiväisen ruoan valmistamiseen. Se haluaa edistää myös kasvisvoittoista ja ilmastoystävällistä ruokavaliota. Helpoin tapa pienentää ruuan hiilijalanjälkeä on vähentää lihankulutusta ja lisätä kasviksia.

Homma pannussa kannustaa myös ruoan yhdessä tekemiseen ja syömiseen toisten kanssa, aina kun on mahdollsta. Ruoka yhdistää ihmisiä!

Vihkosen reseptiikasta vastaa Nutri-Flown ja ETRA-liitto ry:n ravitsemusasiantuntijat.  Sen ulkoasun on suunnitellut Reima Honkasalo. Ruokakuvat ovat Jani Jalosalmen. Julkaisun teossa on konsultoitu myös Kotimaisen avustustyön liittoa (Koa ry).

Homma pannussa – kevyen lompakon terveellistä pikaruokaa sinulle, joka luulet, ettet osaa kokata

ISBN 978-952-94-2365-1, 24 sivua.

Vihkosta voi tilata ETRA-liitolta: ETRA-liito kauppa

Lisätietoja

Heimo Lempinen                             Mirva Korpela

Toiminnanjohtaja                             Projektipäällikkö, vt. toiminnanjohtaja

ADRA Finland säätiö                       ETRA-liitto ry

heimo@adra.fi                                

040 586 0500                                   044 744 3282

2020-03-31T15:34:40+03:00
Go to Top