Loading...

KYMMENEN OHJETTA IÄKKÄIDEN HENKILÖIDEN AUTTAMISESSA KORONAEPIDEMIAN AIKANA

 1. Ketä autetaan: Eläkeläisiä, ja erityisesti ihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa peruselintarvikkeita, hygieniatuotteita ja lääkkeitä itse. Oma perheesi: Sinulla on ensisijainen vastuu huolehtia läheisistäsi. Tiedät parhaiten, mitä isovanhempasi tarvitsevat ja mitä he eivät tarvitse. Älä anna heidän olla riippuvaisia ​​muukalaisista vaan sinusta!

 2. Kuka voi auttaa: Vain ehdottoman terve = ei, yskää, ei lämpöä, ei huonoa oloa… ei henkilö, joka on tullut ulkomaanmatkalta. Muista, että palvelutyössä edustat luotettavaa hyväntekeväisyysorganisaatiota. Toimi ja käyttäydy sen luottamuksen mukaisesti.

 3. Laita asiointikäynnillä ostoslistalle vain välttämättömyydet: peruselintarvikkeet, hygieniatuotteet ja lääkkeet. Älä osta asioita, joita avustettava henkilö ei tällä hetkellä tarvitse. Mitä useammassa kaupassa käyt, sitä suurempi on riskisi saada tartunta.

 4. Noudata maximaalista hygieniaa:

  • pese kädet saippualla ennen ja jälkeen palvelukäyntiäsi, käytä desinfiointiainetta.

  • käytä aina suojanaamaria koko palvelun ajan.

  • Tee ostoksia vain kaupoissa, ei esim. markkinoilla tai toreilla.

  • Tee ostokset hansikkaat kädessä. Osta pakkauksissa olevia tuotteita.

 5. Rajoita kontakti minimiin: ota tilaus ja luovuta ostoksesi avustettavalle ilman, että menet asuntoon sisälle. Pyydä raha ostoksista kirjekuoressa. Älä kahvittele asiakkaiden kanssa. Älä jää keskustelemaan heidän kanssaan.

 6. Käytä puhelinta yhteydenotossa aina jos mahdollista: puhelinsoiton jälkeen tee luettelo ostettavista tuotteista ja ostoksiin käytettävästä rahasummasta.

 7. Toimita ostoksesi perille heti kaupassakäynnin jälkeen. Luovuta ne asiakkaan ovelta kuin myös kirjekuoressa olevat kulu- ja kassakuitit. Muista turvaväli.

 1. Pidä kirjaa vapaaehtoistyöstäsi: kenelle, milloin ja mitä ostit. Oliko asiakas terve jne. Vapaaehtoisena sinun tulee sinun lähettää nämä tiedot ADRA Finlandin koordinaattorille.

 2. Muista, että vapaaehtoinen ei ole ambulanssi tai lääkäri: jos asiakas tarvitsee ammatillista lääketieteellistä apua, ota yhteys lääkäriin tai sairaalaan. Vapaaehtoinen ei tutki, diagnosoi tai anna lääketieteellisiä neuvoja.

 3. Muista minimoida riskit: vaikka itse olet terve, toiset kohtaamasi ihmiset eivät ehkä ole. Ja muista, että apusi on erittäin tärkeää koska, jos sinä et auta, niin iäkkäät ihmiset joutuvat lähtemään kauppa-asioille itse ja se on heille vielä vaarallisempaa kuin sinulle.

Ikäihmiset tarvitsevat meitä. Autetaan heitä yhdessä!

2020-03-31T15:32:08+03:00
Go to Top