Loading...

BEIRUT TARVITSEE APUASI

Neljäs elokuuta Beirutissa räjähti. Sarja valtaisia räjähdyksiä Beirutin satama-alueella tuhosi alueen rakennukset ja levitti tuhoa ympäristöön niin, että ainakin 180 ihmistä kuoli ja yli 6000 loukkaantui. Ihmisiä on myös edelleen kateissa.

Alle seitsemän miljoonan maan maassa lähes 25 000 – 30 000 ihmistä on joutunut kodittomaksi ja hallituksen arvioiden mukaan miljardien dollarien arvoinen omaisuus tuhoutui. Tappiot ovat valtava isku taloudelle, joka on romahtamisen partaalla. Jo ennen tätä katastrofia Libanon haki 5 miljardin dollarin lainaa Kansainväliseltä valuuttarahastolta (IMF) vastatakseen maan meneillään olevaan talouskriisiin.

Ammoniumnitraattivaraston räjähdys synnytti maanjäristysaaltoja. Räjähdys vastasi maanjäristystä, jonka voimakkuus olisi 3,3 Richterin asteikolla. Uutislähteiden mukaan räjähdys kuului 240 kilometrin päässä Kyproksella asti.

YK on arvioinut, että apua tarvitsee kaikkiaan noin 300 000 ihmistä. YKn  mukaan rahaa hätäapuun ja jälleenrakennukseen tarvitaan n. 565 miljoonaa dollaria.

ADRA heti paikalla

Kansainvälinen ADRA on ollut mukana auttamassa välittömästi räjähdyksen tapahduttua. Se mobilisoi 40 vapaaehtoisen joukon perkaamaan rähähdyksen jälkiä ja etsimään kadonneita. ADRA jakoi pelastushenkilöstölle juomavettä ja tarvittavia apuvälineitä sekä aloitti ruokapakettien jaon kolmella alueella. Meneillään on ruokalahjakorttien jako  Bourj Hammondin ja Karantinan alueilla.

ADRA International on aloittanut tärkeiden lääketieteellisten tarvikkeiden lähettämisen lento/merikuljetuksella Libanonin amerikkalaisen yliopiston lääketieteelliseen keskukseen (LAU) ja St. Georgesin sairaalaan. Kaksi merikonttia täynnä lääketieteellisiä tarvikkeita, auttaa näitä sairaaloita huolehtimaan hoitoa tarvitsevista potilaista. ADRA valmistelee edelleen lisätukea Beirutin amerikkalaisen yliopiston lääketieteellisen keskuksen (AUBMC) ja muiden apua tarvitsevien sairaalojen auttamiseksi.

Apua myös Suomesta

Myös ADRA Finland on osallistunut räjähdyksen uhrien auttamisen tukemiseen lähettämällä varoja katastrofirahastostaan ADRA Internationalin käyttöön. Sinäkin voit auttaa Beirutin hätääkärsiviä lähjoittamalla varoja ADRA Finlandin katastrofirahastoon.

Oheiseta linkistä pääset lahjoittamaan:

Sympatia.fi sivustolla pääset tutustumaan myös muihin ADRA Finlandin kehitysyhteistyön ja avustustyön kohteisiin Suomessa ja ulkomailla.

KIITOS AVUSTASI!

2020-09-03T11:08:42+03:00
Go to Top