Loading...

Homma laitettiin pannuun Toivonlinnassa 27.-28.8.2020

ETRA-liiton ja ADRA Finland säätiön yhdessä järjestämä ruuanlaittokurssi kokosi 15 osallistujaa Toivonlinnan idyllisiin maisemiin tutustumaan Homma pannussa -konseptiin. Homma pannussa -kurssilla puhuttiin terveellisen ruokavalion peruspilareista, ravitsemuksen merkityksestä ja tehtiin ruokaa yhdessä. Kurssin tarkoituksena oli valmistaa osallistujia soveltamaan konseptia omassa yhteisössään.

Homma pannussa -konsepti kannustaa ruuanlaiton pariin kaikkia, heitäkin joita ei tavallisesti keittiössä näe. Terveellisyyden lisäksi ruoka on helppoa valmistaa ja sen raaka-aineet ovat edullisia. Homma pannussa -ajattelussa halutaan lähteä liikkeelle niistä antimista mitä kunkin kaapista löytyy ja madaltaa kokkaamisen rimaa. Meistä jokainen osaa valmistaa maukkaan aterian.

Homma pannussa -konseptin perustana on ajatus, että ruuan laittamiseen tarvitaan vain paistinpannu, öljyä ja hieman mielikuvitusta. Kurssilla sai ohjeita ja ideoita siihen, mitä vihanneksia ja proteiinin lähteitä pannuruuan toteuttamisessa voi soveltaa oman makunsa mukaan. Lisäksi tutustuttiin mausteiden maailmaan ja siihen mikä niistä sopii mihinkin ruokalajiin. Aikaa oli varattu myös ravitsemustiedolle ja erityisruokavalioille. Kiinnostavan lisän kurssin sisältöön toivat hygieniapassin suorittamiseen liittyvät yksityiskohdat ja kokemukset kentältä asiakkaiden parista.

Hedelmiä ja vihanneksia kannustettiin syömään päivittäin viittä eri väriä, jolloin niiden sisältämät ravintoaineet täydentävät toisiaan. Hieno oli myös ajatus edellisen päivän tähteiden, esimerkiksi kaurapuuron, hyödyntämisestä ruuan laitossa seuraavana päivänä. Tälläkin tavalla voi vaikuttaa ruokahävikin pienenemiseen.

Kurssilla ruoka valmistui yhteispelillä nopeasti ja jokaisen ruokaa valmistaneen ryhmän tuotos muokkautui kiehtovan erilaiseksi ja eri makuiseksi. Mukaan kurssilta sai infopaketin lisäksi Homma pannussa -kirjasen, jolla pääsee alkuun Homma pannussa -kokkaamiseen myös kotona. Kirjasesta löytyy reseptejä myös muihin kuin paistinpannulla tehtäviin ruokiin. Kotiin viemiseksi sai myös iloisen mielen yhdessä tekemisestä ja rohkeutta kokeilla uusia ruoka-aineita ruuanlaitossa.

ETRA-liiton YouTube-kanavalta saa lisätietoja Homma pannussa -konseptista ja sieltä löytyy myös reseptejä: https://www.youtube.com/channel/UCKT_Ca6aSCNMbi1Sdw5Reaw

Lisätietoja Homma pannussa -kursseista ETRA-liitosta:

Toiminnanjohtaja Mirva Korpela 044 744 3282,

Hanketyöntekijä Eeva-Marja Matilainen 040 180 4388,

Kuvat: Mirva Korpela ja Nora Repo-Saeed

2020-09-03T12:28:20+03:00
Go to Top