Loading...

Maailman humanitaarisen avun päivä

Elämien pelastamiseen tähtäävän työn ei tulisi vaarantaa työtä tekevien turvallisuutta

Maailman humanitaarisen avun päivänä 19.8.2021 ADRA:ssa muistetaan niitä humanitaariseen avustustyöhön osallistuneita, jotka ovat haavoittuneet tai menehtyneet työtehtävissään. Samalla kunnioitamme kaikkia avustustyöntekijöitä ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka huolimatta vaikeista olosuhteista jatkavat työtään taatakseen elämiä pelastavaa tukea ja suojelua heille, jotka sitä eniten tarvitsevat eri puolilla maailmaa.

YK:n viimeisten arvioiden mukaan vuonna 2021 jopa 235 miljoonaan ihmistä kaikkialla maailmassa tarvitsee humanitaarista apua ja suojelua. Tämä tarkoittaa määrän nousseen yhden vuoden aikana 40% ja sitä että 33:n henkilön ryhmästä yksi on humanitaarisen avun tarpeessa. Edellisenä vuonna sama luku oli yhden suhde neljäänkymmeneenviiteen. Jo aiempi luku oli korkeampi kuin mitä se on vuosikymmeniin ollut.

Avun tarpeessa olevien 235 miljoonan ihmisen tavoittaminen eri puolilla maailmaa on valtava tehtävä. Tämän vuoksi enemmän kuin koskaan me tarvitsemme omistautunutta ja ammattitaitoista henkilökuntaa, joka on valmis asettamaan alttiiksi paljon toimittaakseen perille terveydenhoidon osaamista, suojelua, ruokaa ja puhdasta vettä sekä mahdollisuuden parempaan turvallisuustilanteeseen, heille joilla niitä ei ole.

Vuonna 2016 YK:n turvallisuusneuvosto yksimielisesti hyväksyi päätöslauselman 2286, joka tuomitsee terveydenhuollon tiloihin, henkilökuntaan ja potilaisiin kohdistuvat hyökkäykset konfliktitilanteissa. Tästä huolimatta väkivaltaisten välikohtausten lukumäärä on kasvanut. Huippunsa se on saavuttanut vuonna 2019, jolloin 481 avustustyöntekijää haavoittui, siepattiin tai menehtyi työtehtävissään.

Voit lukea lisää #NotATarget -kampanjasta täältä:

Doctors without Borders/Médecins sans frontiers [Lääkärit ilman rajoja] -järjestö on aloittanut jo useampi vuosi sitten sosiaalisessa mediassa solidaarisuutta ilmaisevan #NotATarget [En ole kohde]-kampanjan. Vaikuttamiseen ja ongelman tiedostamiseen panostava #NotATarget-kampanja on pyrkinyt nostamaan esille humanitaarisiin kohteisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja puolustamaan konfliktitilanteissa siviiliväestöä, elintärkeää infrastruktuuria, potilaita, sairaaloita ja terveydenhuollon ammattilaisia jo vuosia. Vuonna 2021 kampanjan sanoma on yhä ajankohtainen ja se muistuttaa niistä riskeistä, joille humanitaariset avustustyöntekijät altistuvat työssään.

2021-08-18T17:02:09+03:00
Go to Top