Loading...

Permakulttuuria vuosien jatkumona

Vuosina 2021–2023 toimivaa Ulkoministeriön tukemaa permakulttuurihanketta edelsi Sympatiavaroin toteutettu permakulttuurin pilottihanke. Pilottihankkeessa oli mukana monien muiden lasten kanssa Fredrick Otieno Homa Bayn kunnasta Länsi-Keniasta. Tässä alla kuulumisia Fredrickiltä. Miten osallistuminen permakulttuurihankkeeseen on vaikuttanut Fredrickin ja hänen perheensä elämään?

JOKAPAIKAN HÖYLÄ

Fredrick Otieno tulee Kawoun Oukon kylästä, joka on Oyugis-nimisen paikkakunnan laitamilla. Hän on toiseksi vanhin viidestä lapsesta ja asuu äitinsä ja sisarustensa kanssa. Tämä nuori maanviljelijä hoitaa metsää, kanoja ja banaanipuutarhaa.

Fredrick osallistui permakulttuurihankkeeseen vuonna 2016 ollessaan kolmannella luokalla. Hän kertoo avanneensa tilin Post Bankissa vuonna 2018 COMID Kenian avustuksella mutta valitettavasti myöhemmin sinä vuonna hän hävitti pankkikorttinsa säästettyään tilille jo 2000 Kenian shillinkiä. Hänen äitinsä on luvannut hoitaa asiat pankin kanssa niin, että Fredrickin kortti voitaisiin uusia ja hän voisi jatkaa säästämistä. Fredrick on koko ajan jatkanut säästämistä kotona ja on laajentanut toimintaansa. Hänen viljelyuransa alkoi kasvisten viljelystä, mutta sittemmin hän on kiinnostunut enemmän kanoista, banaanien viljelystä ja maatalousmetsästä.

Fredrick on istuttanut yli 100 eukalyptuspuuta ja toivoo että ne auttavat häntä aikanaan maksamaan yliopistomaksuja. Hänen banaaniviljelyksillään kasvaa yli 20 banaaniterttua. Osasta hän on jo korjannut sadon ja myynyt ne.

Kotona Fredrickin äiti kertoo Fredrickin olevan ahkera ja aina myydessään satoaan hän antaa äidilleen osan tuotoista. Hän auttaa myös kotitöissä ja perheen maatilalla. Mr. Ben Aongo, Fredrickin permakulttuurin opettaja kertoo Fredrickin olevan kurinalainen ja osoittavan selkeää edistymistä koulutehtävissään. Fredrick toivoo saavansa yli 350 pistettä lopputenteissään.

Kiitos, että olet ollut mukana tukemassa toimintaamme!

Jatketaan yhdessä hankkeen tukemista Sympatia-keräyksen kautta sivulla www.sympatia.fi.

ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38.

Jakaa artikkelin

2022-02-24T20:10:50+02:00
Go to Top