Loading...

Leikkaussafari 2022 – Hoitoa ja ystävyyttä sairaalassa

10-vuotiaat Lawrence ja Mackline saivat haavoihinsa hoitoa Keniassa Kendun adventistisairaalassa maalis-huhtikuussa 2022 toteutetun Leikkaussafarin aikana. Lawrencella on alaraajahalvaus, joka on tuonut mukanaan pahoja haavoja lantion ja jalkojen alueelle. Niitä puhdistusleikattiin ja pojan ravitsemusta kohennettiin sairaalajakson aikana. Tavoitteena on, että hänen unelmansa voisi toteutua: hän pääsisi kouluun.

Mackline sai pahat palovammat kaatuessaan nuotioon epilepsiakohtauksen seurauksena. Tyttö oli kotona ilman mitään hoitoa yli kuukauden, kunnes ADRAn paikallinen työntekijä kuuli hänestä ja toimitti hänet osaavien leikkaussafarilla olleiden suomalaisten kirurgien hoitoon Kenduun. Macklinelle tehtiin jo useita leikkauksia ja hän tarvitsee niitä vielä lisää. Nyt kipujen sijaan elämänilo on alkanut palautua. Mackline ja Lawrence löysivät toisensa osastolla ja ystävystyivät. Se on parhainta hoitoa näiden kahden kaltoin kohdellun lapsen sisäisiin haavoihin.

Macklinelle tehtiin laajat ihonsiirteet. Ei ole varmaa tarttuvatko ne.

Leikkaussafarin aikana leikattiin 47 potilasta, pääsääntöisesti lapsia ja nuoria. Kirurgeina toimivat Leikkaussafarille useasti palvelleet Erkki Tukiainen ja Jukka Tiittanen sekä ensimmäistä kertaa mukana ollut Toni Seppälä.

Rouva Elisabeth sai lonkkaproteesin Kendun sairaalan ensimmäisessä lonkkaproteesileikkauksessa. Proteesi oli saatu lahjoituksena Mikkelin keskussairaalasta. Vanhan lonkkamurtuman vuoksi Elisabeth ei ollut pystynyt moneen vuoteen työntekoon ja rahaa leikkaukseen ei ollut.

Toni Seppälä oli päävastuussa lonkkaproteesileikkauksesta. Vaikka sairaalan leikkaussalissa ei ole leikkauksen aikaista läpivalaisua eli röntgeniä ja proteesi asetetaan ”sokkona”, operaatio onnistui hyvin.

Vuoden 2022 Leikkaussafari toteutettiin Sympatia-keräyksen ja yksityisten lahjoitusten sekä A Better World Canadan ja Suomen Adventtikirkon tuen avulla.

Voit tukea Leikkaussafaritoimintaa lahjoittamalla Sympatia-keräykseen sivulla tai tilille:
FI89 8000 1500 5542 42 viitteellä 41234. Sydämellinen kiitos!

ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38.

Jakaa artikkelin

2022-04-29T18:39:36+03:00
Go to Top