Loading...

MAAILMAN PAKOLAISPÄIVÄ

Emme voi katsoa läpi sormien maailmanlaajuista pakolaiskriisiä. Pakolaiset eivät ole numeroita tilastoissa. He ovat äitejä, isiä ja lapsia, joiden elämä on kääntynyt ylösalaisin vainon, konfliktien, luonnon ääri-ilmiöiden, väkivallan tai ihmisoikeusloukkausten vuoksi.

Valitettavasti me olemme todistamassa historian korkeimpia pakolaismääriä, joten pakolaiskriisin laajuuden ja maailmanlaajuisten vaikutusten ymmärtäminen on tärkeää aivan jokaiselle, kun pohdimme reagointiamme henkilökohtaisella ja maailmanlaajuisella tasolla.

YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) uusimpien tietojen mukaan maailmassa on 84 miljoonaa pakkosiirtolaista. Heidän joukossaan on yli 26,6 miljoonaa pakolaista, mikä on kaikkien aikojen suurin määrä.

Yllä oleva luku ei sisällä yli 12 miljoonaa ihmistä, jotka ovat joutuneet väkisin siirtymään Venäjän hyökkäyksen seurauksena (yli 7 miljoonaa maan sisäistä pakolaista ja yli 5 miljoonaa maasta paennutta 28.4.2022 mennessä).

84 miljoonasta pakkosiirtolaisesta yli puolet ovat maansisäisiä pakolaisia. Eri syiden seurauksen he ovat joutuneet jättämään kotinsa ja siirtymään tahtomattaan uudelle alueelle omassa kotimaassaan. Toinen vajaa puolikas pakkosiirtolaisista muodostuu mm. pakolaisista ja turvapaikanhakijoista. Pakkosiirtolaisista 73 % elää kotimaansa naapurivaltioissa. Näistä valtioista 85 % on kehittyviä maita joista 27 % on vähiten kehittyviä maita.

Jakaa artikkelin

2022-06-24T14:03:59+03:00
Go to Top