Loading...

Kesäleiri ukrainalaisille lapsiperheille

Kallioniemen leirikeskuksessa Laukaassa järjestettiin leiri ukrainalaisille lapsiperheille 18.–22.7. Leirin järjesti Suomen Adventtikirkko. ADRA Finland sponsoroi osallistuvien ukrainalaisten leirimaksut. Sponsorointi toteutettiin sekä vuoden 2021 Sympatia 100-keräykseen, että kevään 2022 katastrofiapuun tulleista varoista. Lahjoitusten avulla rakkauden jälki jäi leiriläisten sydämiin. Kiitos kaikille lahjoittajille!

Leirille osallistui 50 eri-ikäistä lasta ja aikuista. Leirin päivittäiseen ohjelmaan kuului yhteisiä kokoontumisia koko leirin ja eri ikäryhmien kesken, toiminnallisia aktiviteetteja niin järvessä kuin maalla, liikuntaa, leipomista, iltaohjelmia näytelmineen ja kilpailuineen sekä tietenkin saunomista ja uimista puhtaan raikkaassa Peurunkajärvessä. Kallioniemessä nautittiin kauniista luonnosta, herkullisesta ruuasta sekä toisten seurasta.

Leiristä saadun palautteen pohjalta voidaan todeta leirin olleen onnistunut ja tärkeä kokemus sotaa paenneille perheille.

”Vuosi sitten kukaan meistä ei voinut kuvitella olevansa täällä! Sota muutti elämämme ja nyt olemme täällä. Emme halua kiittää vain tämän leirin järjestäjiä, jotka tekivät niin paljon hyvää meille, vaan haluamme kiittää kaikkia suomalaisia, koska otitte meidät vastaan. Kiitämme, että saimme turvapaikan täältä. Varmasti mekin kaikki ajan myötä yritämme tehdä kaikkea hyvää tässä maassa kiitoksena vieraanvaraisuudesta ja huolenpidosta. Kiitos kaikesta mitä olette tehneet! Olette tuoneet iloa elämäämme, että unohdamme sen pahan mitä meille tapahtui ja voimme jatkaa elämäämme.”

Sveta ja perhe, Vantaa

”Minä haluaisin tulla tänne uudelleen.” Felix 8-vuotta, Vaasa

”Minä haluaisin tulla tänne uudelleen.”
Felix 8-vuotta, Vaasa

”Minä tykkään tästä leiristä tosi paljon!”
Nastja 10-vuotta, Piikkiö

LAHJOITA TÄHÄN KOHTEESEEN

Sympatia verkkosivuilla

FI89 8000 1500 5542 42 viitteellä 41140

MobilePay numerolla 16178

ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38. Poliisihallitus 14.1.2022.

Jakaa artikkelin

2022-08-15T09:53:49+03:00
Go to Top