Loading...

Sympatia-keräyksen vuosi 2022 oli hyvin positiivinen. Vuoden keräystulos oli yhteensä 313 002,02 € keräyskulujen ollessa 8 %. Tulos kasvoi 137 000 € edelliseen vuoteen verrattuna.

Vuoden 2022 tuloksesta

  • 69 700 € lahjoitettiin eri hankkeiden kohdeviitteille kuten koulupolkutoiminta, Ugandan teiniäitihanke ja Leikkaussafaritoiminta.
  • 120 800 € lahjoitettiin katastrofirahastoon. Lahjoituksilla tuettiin Ukrainan kriisin uhreja ja osa siirrettiin katastrofirahastoon tulevia katastrofeja varten.
  • 122 500 € lahjoitettiin keräyksen yleisviitteelle, johon tulleilla varoilla toteutetaan ADRA Finlandin koti- ja ulkomaantyötä hankkeiden tarpeiden mukaan.

Sydämellinen kiitos kaikille kerääjille ja lahjoittajille! Vapaaehtoistyönne ja lahjoitustenne turvin monet ovat saaneet ja tulevat saamaan apua elämäänsä.

Sympatiaa tarvitaan

Mennyt vuosi 2022 oli monessa mielessä haasteellinen. Koronapandemian taloudelliset ja sosiaaliset seuraukset olivat vielä näkyvästi keskuudessamme. Alkuvuodesta alkanut Ukrainan sota järkytti ja järisytti Euroopan turvallisuutta sekä vaikutti maailmanlaajuisesti mm. energian ja ruuan hintaan ja saatavuuteen. Useita luonnonkatastrofeja koettiin eripuolilla maailmaa. Elokuussa alkaneet Pakistanin monsuunisateet aiheuttivat 1,5 miljoonan kodin tuhoutumisen. Afrikan sarven vuoden 2020 lopusta jatkunut kuivuus ja useiden sadekausien vähäiseksi jääneet sateet ovat aiheuttaneet mittavia vaikeuksia ja tuhoja etenkin Somaliassa, Etiopiassa ja Keniassa synnyttäen nälänhätää 18,6 miljoonalle ihmiselle ja vedenpuutetta 11,6, miljoonalle ihmiselle sekä tappaen 7 miljoonaa karjaeläintä.

Monista konflikteista ja luonnonkatastrofeista johtuen köyhyys1 ja pakolaisuus2 maailmassa on lisääntynyt viime vuosina Maailmanpankin ja YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan. Kansainvälisesti lukuisat valtiot ja järjestöt taistelevat tätä trendiä vastaan mm. humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön keinoin. ADRAn kansainvälistä verkostoa ja Sympatia-keräystä tarvitaan enenevässä määrin tulevina vuosina. Kutsun sinut mukaan hyvän tekemisen talkoisiin. Tarvitsemme innokkaita, sitoutuneita kerääjiä ja lahjoittajia. Lähde mukaan tekemään maailmasta reilumpaa ja kestävämpää paikkaa ihan jokaiselle! Keräyskoordinaattorin yhteystiedot löydät sympatia.fi sivulta.

  1. The World Bank
  2. UNHCR – Global Trends

Maanjäristyksen uhrit tarvitsevat tukeamme Turkissa ja Syyriassa.

Helmikuun alussa tapahtuneissa Turkin ja Syyrian raja-alueen voimakkaissa maanjäristyksissä menehtyi noin 55 000 ihmistä ja tuhoa syntyi miljoonien ihmisten elinoloihin. ADRAn tiimit ovat toimineet maanjäristysalueilla sen ensihetkistä alkaen tarjoten apua mm. suojaan ja majoittumiseen, hygieniaan ja ruokaan sekä vesihuoltoon. Toiminnan kautta on autettu 35 000 ihmistä.

ADRA Finland kerää varoja Sympatia-keräyksen katastrofirahastoon. Ajalla 6.2.–31.3.2023 saapuneet lahjoitukset ohjataan maanjäristyksen uhrien auttamiseen. Vielä ehdit antaa lahjasi kotinsa menettäneiden auttamiseen!

Lahjoittamalla Sympatia-keräyksen katastrofirahastoon tuet katastrofien uhrien auttamista. Lahjoituksesi avulla voimme katastrofitilanteessa lähettää välittömästi varoja kriisikohteeseen. Tuen perille saapumista sekä uhrien auttamistyötä koordinoi ja monitoroi maailmanlaajuinen ADRA-verkosto lähimpänä katastrofia olevien toimistojensa kautta.

Sympatia verkkosivuilla

FI89 8000 1500 5542 42 viitteellä 41140

MobilePay numerolla 16178

ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38. Poliisihallitus 14.1.2022.

Sydämellinen kiitos lahjastasi, joka lievittää katastrofien uhrien kärsimystä. Yksi elämä kerrallaan.

Jakaa artikkelin

2023-03-22T14:36:48+02:00
Go to Top