Loading...

Päivityksiä ADRA-katastrofiaputyöstä

KATASTROFIT

Kansainvälinen ADRA-verkosto toimii aktiivisesti katastrofialueilla. Kesän ja alkusyksyn aikana olemme nähneet uutisia laajoista metsäpaloista eteläisessä Euroopassa, tulvista eri puolilla Eurooppaa ja viimeisimpänä maanjäristyksestä Marokossa ja tulvista Libyassa.

Elokuun alussa Sloveniaa koetteli rajut myrskyt ja tulvat, jotka olivat maan pääministerin mukaan suurin luonnonkatastrofi Slovenian historiassa. Ainakin 400 taloa tuhoutui täysin ja 8500 kotia kärsi vaurioita. Tulvavedet aiheuttivat noin 500 miljoonan euron vahingot noin 85 %:ssa maata.

ADRA:n 500 vapaaehtoista on työskennellyt jo yli 5100 tuntia (tilanne 6.9.) mm. siivoamalla 336 tonnia mutaa ja jätettä. He ovat toimittaneet alueelle 205 rakennuskuivaajaa ohjeistaen ihmisiä niiden oikeassa käytössä ja siivonneet 146 kotia. ADRA auttaa myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevia jakamalla hygienia- ja ruokakuponkeja.

ADRA Finland tukee katastrofirahaston kautta paikallisia toimijoita tuhoalueilla. Sinäkin voit auttaa lahjoittamalla katastrofirahastoon.

UKRAINA

ADRA Finland antoi tänä vuonna katastrofirahastosta 8500 € ADRA Slovakian kautta Ukrainaan. Rahalla ostettiin iso generaattori, joka meni hammaslääkäriaseman käyttöön. ADRA Slovakian toiminnanjohtaja Stanislav Bielik kertoo terveisiä Ukrainasta:

Kirjoitan suoraan Ukrainasta. Palasimme juuri Kharkivista, missä jaoimme humanitaarisen avun paketteja ja generaattoreita sairaaloihin. Kiitos myös taloudellisesta tuestanne, jonka myötä yksi generaattori palvelee jo lääkäreitä ja potilaita Kharkivissa.

Tilanne kaupungin sairaaloissa ja muissa terveyspalveluja tuottavissa laitoksissa on todella vakava. Raketti-iskua seuraava paineaalto hajotti keskellä kaupunkia sijaitsevan hammaslääkäriaseman kaikki ikkunat. Kiitos humanitaarisen avun, asema sai uudet ikkunat ja pystyi jatkamaan toimintaansa.

Generaattori, jonka tänne toimme, palvelee varavirtalähteenä, jotta toiminta on mahdollista myös sähkökatkojen aikana.  Sairaalan johtaja kertoi ilon kyyneleet silmissään: ”Tämä oli minulle onnellisin päivä viime kuukausien aikana.”

Kun olimme luovuttaneet seuraavan generaattorin poliklinikalle, kuului valtava räjähdys ja ilmahälytyssireenit huusivat. Yhdessä lääkärien, potilaiden ja naapuritalojen asukkaiden kanssa menimme sairaalan kellarissa olevaan pommisuojaan. Silloin oli aikaa kuunnella heidän kertomuksiaan. Näimme, että kaikki ovat äärettömän väsyneitä ja masentuneita kaikesta mitä he joutuvat kokemaan päivittäin. Täytyy sanoa, että tämän kokeminen henkilökohtaisesti on jotain aivan muuta kuin se, mitä voi lukea sanomalehdistä.

Kiitos vielä kerran avustanne ja tuestanne. ADRA -tiimi tekee Kharkivissa mahtavaa työtä ja olen iloinen, että voimme palvella verkostona.

Maanjäristys Marokossa

© Maghreb Arabe Presse, 2023

Marokon maanjäristysalueilla avun saanti traumatisoituneille järistyksestä selviytyneille on haastavaa. Erityisesti erillään olevat vuoristokylät on vaikeita saavuttaa. Ihmiset, joista monet jäivät kodittomiksi järistyksessä, tarvitsevat kipeästi vettä, ruokaa, suojaa ja muita välttämättömyystarvikkeita.

ADRA:n hätäaputiimi tekee parhaillaan kenttätutkimusta alueella selvittääkseen, missä ja miten voisi parhaiten auttaa, analysoi tarpeita, joihin ei vielä ole vastattu ja tekee yhteistyötä muiden auttajien kanssa välttääkseen päällekkäisyydet.

Sydämellinen kiitos jokaiselle, joka on jo lahjoittanut katastrofirahastoon. Rakkautesi mahdollistaa sen, että apu saavuttaa ihmiset katastrofin keskellä maailmanlaajuisesti niin nopasti kuin mahdollista.

Lahjoittamalla nyt ADRA:n katastrofirahastoon autat meitä auttamaan sekä Marokon maanjäristyksen uhreja että muita katastrofien uhreja ympäri maailmaa.

Tili FI89 8000 1500 5542 42, viite 41140

MobilePay-numero: 16178

Sydämellinen kiitos lahjastasi, joka mahdollistaa maailmaa muuttavan työn. Yksi elämä kerrallaan.

ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38. Poliisihallitus 14.1.2022.

Jakaa artikkelin

2023-09-15T12:43:36+03:00
Go to Top