Loading...

Lämmin uudenvuoden toivotus juuri sinulle!

Uuden vuoden alkaessa on hyvä tehdä pieni katsaus siihen, millaista työtä ADRA tekee niin Suomessa kuin maailmalla. Alta löytyy lyhyesti jokaisesta työkentästämme. Lisää kohteista voit lukea kunkin kappaleen perästä löytyvästä linkistä. Linkin kautta voit antaa lahjoituksesi kyseisen kohteen hyväksi joko kertalahjoituksena tai liittymällä kuukausilahjoittajaksi. ADRAn työtä voi tukea myös antamalla yleislahjoituksen, jolloin lahjoitus käytetään siellä, missä sitä eniten tarvitaan.

ADRAn työ vähempiosaisten hyväksi kotimaassa jatkuu ja työtä riittää monella saralla. Avun tarvitsijoiden määrä valitettavasti kasvaa koko ajan. Siksi tänäkin vuonna järjestämme eri puolilla maata kumppaniemme kanssa ruokajakeluita, puuroaamiaisia, soppakeittiöitä ja Iloinen mieli -tapahtumia, joissa tarjotaan lämmintä ruokaa sekä jaetaan vaatteita ja kodintekstiileitä erilaisten oheispalvelujen, kuten niska-hartiahieronnan, verenpaineen mittauksen tai hiusten leikkuun kera.

Ulkoministeriön tukemia hankkeita jatkuu kaksi. Ugandan PASSAGE -kestävän kehityksen hankkeessa edistetään koululaisten ja perheiden ruokaturvaa, taloudellista hyvinvointia ja ihmisten oikeuksien toteutumista. Kenian Empower Her -hanke tähtää tyttöjen ja naisten voimaannuttamiseen sosiaalisen ja taloudellisen kehityksen kautta parantamalla heidän edellytyksiään omaehtoiseen ja itsenäiseen toimeentuloon.

Kenian leikkaussafarien kautta jo yli 1300 vammaista lasta tai nuorta on saanut mahdollisuuden uuden elämän alkuun, kun vapaaehtoiset suomalaiset huippukirurgit ovat vapaaehtoistyönä käyneet Keniassa suorittamassa leikkauksia, jotka ovat paikallisille kirurgeille liian vaativia. Tänäkin vuonna leikkaussafari pyritään järjestämään, kunhan lahjoituksia saadaan riittävästi kulujen peittämiseksi.

Vuonna 2021 alkoi pilottihanke Ugandassa tukemaan nuoria yksinhuoltajaäitejä. Teiniäitihanke on mahdollistanut jo kymmenille teiniäideille ammatillisen koulutuksen ja tarjonnut heille terapeuttista tukea sekä monia elämänhallinnan taitoja. Tänä vuonna hankkeessa keskitytään parantamaan jo koulutettujen tyttöjen osaamista ja hyvinvointia järjestämällä heille muutosagentti-kursseja ja tarjoamalla mahdollisuuden harjoitella oman yritystoiminnan pyörittämistä.

Jokainen lapsi. Kaikkialla. Kouluun. Tämä on kansainvälisen ADRAn maailmanlaajuinen kampanja. Suomen ADRA tukee kampanjaa Koulupolku-hankkeen myötä, jossa yksityishenkilöt sponsoroivat koulumaksuja vähävaraisille lapsille ja nuorille Nepalissa, Pakistanissa, Gambiassa ja Keniassa. Sinäkin voit halutessasi saada oman kummioppilaan jostakin näistä maista tai antaa lahjasi tukemaan Koulupolku-hanketta yleisesti.

Kuten uutisista aivan liian usein voimme nähdä, kuulla ja lukea, erilaisia katastrofeja tapahtuu jatkuvalla syötöllä. Maailmanlaajuinen ADRA-verkosto on jatkuvassa valmiustilassa auttamaan katastrofien uhreja. Suomen ADRAn katastrofirahastosta voidaan lähettää nopeasti apua kriisikohteeseen, jossa työtä tekee paikallinen ADRA kansainvälisen ADRA-verkoston tuella.

ADRAn tekemän työn mahdollistaa suuri joukko yksityisiä lahjoittajia yhdessä Teuvo Miettisen säätiön, Sosiaali- ja terveysministeriön ja Ulkoministeriön tuen kanssa. Sympatia-keräys on elintärkeä tulonlähde ADRAlle. Siksi haluamme esittää lämpimät kiitokset jokaiselle kerääjälle ja lahjoittajalle. Ilman teidän tukeanne moni avuntarvitsija jäisi vaille apua.

Yhdessä voimme saada paljon aikaan! Lämmin kiitos, kun tuet työtämme ja olet näin itse mukana auttamassa!

Auta vähävaraista Suomessa.
Lahjoita Sympatia-keräykseen.

Sympatia verkkosivuilla

FI89 8000 1500 5542 42 viitteellä 41111

MobilePay numerolla 88244

ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38. Poliisihallitus 14.1.2022.

Sydämellinen kiitos lahjastasi, joka lievittää katastrofien uhrien kärsimystä. Yksi elämä kerrallaan.

Jaa artikkelin

2024-02-08T16:25:08+02:00
Go to Top