Loading...

Sympatia 2023

On se aika vuodesta, kun viime vuoden Sympatia-keräyksen tulos on selvillä. On ilo ilmoittaa, että Sympatiaa kerättiin yhteensä 220 033,83 € keräyskulujen ollessa 9 %. Edellisen vuoden huimasta tuloksesta jäätiin lähes 91 000 €, mutta eroa selittää se, että vuonna 2022, Ukrainan sodan sytyttyä, pelkästään Ukrainaan kerättiin yli 100 000 €. Vuoteen 2021 verrattuna tämän vuoden tulos parani kuitenkin yli 46 000 €, joten voimme olla erittäin tyytyväisiä!

Lahjoitetut varat jakautuivat eri kohteisiin siten, että

  • 50 113 € lahjoitettiin katastrofirahastoon. Lahjoituksilla tuettiin mm. Turkin ja Syyrian maanjäristyksen sekä Ukrainan kriisin uhreja. Osa varoista rahastoitiin, jotta ADRAlla on kyky reagoida nopeasti tulevissa katastrofeissa.
  • 50 920 € lahjoitettiin ”korvamerkittynä” eri hankkeille, kuten Koulupoluille, Ugandan teiniäideille, Leikkaussafarille ja kotimaan avustustoimintaan.
  • 121 000 € lahjoitettiin yleisviitettä käyttäen. Näitä varoja käytetään sekä koti- että ulkomaantyön toteuttamiseen sen mukaan, missä niitä tarvitaan.

Sympatian kerääjät ja lahjoittajat mahdollistavat vuosittain tuhansille ihmisille avun saamisen elämäänsä. Siitä nöyrä ja lämmin kiitos teille jokaiselle! Yhdessä pystymme tekemään paljon enemmän kuin kukaan yksin.

Sympatia ja kehitysyhteistyöhankkeet

Sympatia-keräyksellä on valtavan suuri merkitys ADRAn toiminnan toteuttamisessa monella tapaa. Sen turvin voimme mm. anoa Ulkoministeriön rahoituksia kehitysyhteistyöhankkeille, joissa on 15 prosentin omavastuuosuus. Vuonna 2023 omarahoitusta tarvittiin lähes 90 000 € hankkeiden kokonaisarvon ollessa noin 600 000 €. Yksinkertaisesti ajatellen jokainen lahjoitettu 15 € on sadan euron arvoinen näissä hankkeissa.

Tässä on yksi kertomus siitä, mitä lahjoitetuilla varoilla on saatu aikaan Ulkoministeriön rahoittamassa hankkeessa.

Ugandassa, Acholin alueella, PASSAGE-hanke on tuonut mukanaan merkittävän muutoksen nuorten elämään. Victoria-niminen nuori tyttö on hieno esimerkki saavutetuista muutoksista.

Victoriaoli alun perin tilanteessa, jossa koulun käyminen ja perheen taloudellinen tilanne olivat suuria haasteita. PASSAGE-hankkeen avulla hän sai kuitenkin mahdollisuuden kääntää elämänsä suunnan.
Victoria osallistui innolla hankkeen tarjoamaan yrittäjyyskoulutukseen ja alkoi viljellä vihanneksia. Hänen ponnistelunsa ja ahkeruutensa palkittiin, kun hän alkoi kerätä satoa ja myydä vihanneksia paikallisille markkinoille.

Victoria ei ajatellut vain omaa hyötyään. Hän käytti saamiaan tuloja ei pelkästään kattamaan oman koulupukunsa kulut, vaan myös pikkusisarensa koulumaksuihin. Hänen päättäväisyytensä ja työetiikkansa olivat esimerkillisiä.

Victoria ei vain omaksunut yrittäjyyden periaatteita, vaan myös kantoi vastuuta perheestään ja yhteisöstään. Hänen menestyksensä inspiroi muita alueen nuoria ja osoittaa, miten PASSAGE-hanke on tehokas väline haavoittuvien perheiden ja lasten taloudellisen omavaraisuuden edistämisessä.
Nykyään Victoria on esikuva paikallisessa yhteisössään. Hänen tarinansa todistaa, että vaikka aluksi tilanne olisi vaikea, oikealla tuella ja ponnisteluilla voi saavuttaa merkittävää menestystä. Victoria on osoittanut, että kun annetaan mahdollisuus ja tukea, nuoret voivat saavuttaa suuria asioita ja muuttaa elämänsä parempaan suuntaan.

Auta vähävaraista Suomessa.
Lahjoita Sympatia-keräykseen.

Sympatia verkkosivuilla

FI89 8000 1500 5542 42 viitteellä 41111

MobilePay numerolla 88244

ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38. Poliisihallitus 14.1.2022.

Jaa artikkelin

2024-02-29T21:34:54+02:00
Go to Top