Suomen Adventtikirkon avustuspalvelu ADA aloitti kotimaan vähävaraisten auttamistyön virallisesti vuonna 1968. Silloin tehtiin ensimmäinen avustusmatka Itä- ja Pohjois-Suomeen. Vuonna 2021 säätiöitetty ADRA Finland jatkoi Avustuspalvelu ADAn työtä.
Kotimaan työn painopiste oli pitkään Pohjois- ja Itä-Suomen avustustarvikejakeluissa sekä Venäjän Karjalan avustamisessa. Neuvostoliiton hajoamisen yhteydessä esiintyneet ruoka- ja vaateaputarpeet käynnistivät avustukset Venäjän Karjalan lisäksi Baltiaan ja entisen Jugoslavian alueelle. Jugoslavian etnisessä kriisissä avustuspalvelu ADA oli merkittävä humanitaarisen avun toimittaja.
Nykyisin ADRA Finland on valtakunnallinen ruoka-avun jakaja, joka toteuttaa paikallisten yhteistyökumppaniensa ja adventtiseurakuntien kanssa erilaisia avustustapahtumia, kuten soppa- tai aamupuurokeittiöitä ja Iloinen Mieli -tapahtumia, joissa jaetaan ilmaiseksi vaatetavaraa, leluja, kirjallisuutta ja kodintekstiileitä sekä annetaan ilmainen ateria. Usein tapahtumien yhteydessä on mahdollisuus maksuttomaan hartiahierontaan, verenpaineenmittaukseen ja parturin palveluihin. Iloinen Mieli -avustustapahtumia järjestetään vuosittain 15-20. Yli kolmenkymmenen vuoden ajan tapahtumiin on osallistunut vuosittain 4000-7000 ihmistä. Kaikkiaan säätiön apua saa vuosittain 36 000 – 40 000 suomalaista. Asiakkaina ovat vähävaraiset ihmiset, erityisesti lapsiperheet.
Säätiön toimintaa on noin 25 paikkakunnalla Suomessa. Vuonna 2023 jaettiin hävikkiruokaa 336.000 kiloa, vaatteita ja tarvikkeita 19.000 kiloa ja 2600 ruoka-annosta.
ADRA Finland on Kotimaisen avustustyön liiton jäsen ja se tekee yhteistyötä mm. ETRA-liiton, Vihdin Apajan ja Tampereella toimivan Hengaamon kanssa.
ADRA Finlandin avustustapahtumista ja alueellista ruokajakeluista tiedotetaan Ajankohtaista-osiossa.
Nuorten ohjaaminen sosiaaliseen palvelutyöhön koti- ja ulkomailla on säätiön keskeinen toimintamuoto syrjäytymisen ehkäisyssä. Säätiö on ollut järjestämässä myös tämän tavoitteen mukaisia kesäleirejä tai tapahtumia, jotka vahvistavat syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten asemaa laajentamalla heidän ihmissuhteitaan toistensa ja myös ulkomaalaisten nuorten kanssa. Tapahtumat avaavat heille uusia näkökulmia, motivoivat oppimaan vieraita kieliä ja jatkamaan ystävyyssuhteita myös leirien jälkeen.