Loading...

Jokainen lapsi. Kaikkialla. Koulussa.

ADRA Finlandin Koulupolkuhanke on osa kansainvälisen ADRAn ”Every child. Everywhere. In school” -kampanjaa, jonka tarkoituksena on varmistaa, että jokainen lapsi kaikkialla käy koulua ja saa koulutuksensa päätökseen elääkseen täyttä elämää. Koulutus on yksi keskeisimmistä avaimista köyhyyden poistamiselle.

Koulutuksen vaikutus? Koulutus muuttaa elämää. Ilman sitä mikään ei muutu. Haitat pysyvät ennallaan. Köyhyys jatkuu. Kun lapsi saa koulutuksensa päätökseen, avautuu kokonaan uusi mahdollisuuksien maailma. Kun koulutamme lasta, emme muuta vain yhtä elämää, vaan hänen perheensä, yhteisönsä ja tulevien sukupolvien elämää. Kun jokainen lapsi saa koulutuksen, hyötyy koko yhteiskunta. Tytöille hyödyt ovat erittäin merkittäviä – jos kaikki naiset suorittaisivat toisen asteen koulutuksen, lapsikuolemia olisi 49 % vähemmän, varhaisia avioliittoja 64 % vähemmän, lapsi- ja teiniraskauksia 59 % vähemmän ja he ansaitsisivat jopa 45 % enemmän kuin naiset, joilla ei ole koulutusta.

Lahjoitusten turvin suomalainen koulupolkuhanke tukee oppilaita Ghanassa, Keniassa, Nepalissa ja Pakistanissa. Vuonna 2021 tuettiin noin sadan oppilaan opintoja. Oppilaat, joita tuetaan opiskelevat niin ala- ja yläkoulussa kuin lukiossa, ammatillisissa opinnoissa tai yliopistossa. Taloudellista tukea annetaan mm. koulumaksuihin, koulupukuihin ja koulutarvikkeisiin.

Koulupolkuhankkeen kautta tukea opintoihinsa ovat saaneet pakistanilaiset Hanook ja Samaya. Seuraavassa heidän terveisensä.

Hanook Shoukat

Olen hyvin köyhästä perheestä. Minulla on kolme siskoa. Äitini työskentelee siivoojana eräässä koulussa. Isäni jätti meidät ja hänen lähdettyään ajattelin, etten voi opiskella koska meillä ei ole varaa. Äidin pitää huolehtia perheemme elannosta yksin. Me elimme kädestä suuhun. Enoni kertoi minulle Pakistan Adventist Seminary and College -oppilaitoksesta, joten tulin tänne opiskelemaan. Minulla oli taloudellisesti vaikeaa, kunnes sain apua suomalaisilta Koulupolkuhankkeen sponsoreilta. Taloudellinen tuki auttoi minua jatkamaan opintojani. Hanke toi toivon pilkahduksen elämääni ja tulen aina muistamaan suomalaiset sponsorit. Olen kiitollinen myötätunnostanne.

Äitimme kasvatti meidät ja hän on iloinen, että voin opiskella. Halusin tulla laulajaksi mutta saamani taloudellisen avun turvin koen voivani saavuttaa mitä tahansa tässä maailmassa. Haluan tukea perhettäni. Ilman opiskelua se ei olisi mahdollista. En osannut puhua englantia mutta se oli unelmani. Tuen avulla unelmastani tuli totta. Saakoon Jumala siunata teitä ja antaa teille voimaa palvella ja auttaa. Minäkin haluan auttaa ihmisiä.

Samaya Robinson

Kotikaupunkini Pakistanissa on Farooqabad. Perheeni oli niin köyhä, etten pystynyt opiskelemaan koska oli vaikeaa saada rahaa koulumaksuihin. Niinpä pyysin kouluani, Pakistan Adventist Seminary and College -oppilaitosta hankkimaan minulle sponsorin. Olen hyvin kiitollinen siitä, että minulla on nyt Koulupolkuhankkeen sponsori. Tuen avulla pystyin jatkamaan opintoja. Olen kiitollinen tästä ystävällisyyden osoituksesta koska näin voin menestyä koulussa. Sain 9. luokan loppukokeesta 393 pistettä maksimimäärästä, joka on 505. Tuen turvin voin opiskella huoletta. Tämä auttaa minua saamaan hyvän ammatin.

Lisää koulutuksen merkityksestä ja esteistä koulutukselle sekä Every child. Everywhere. In school. -kampanjasta voit lukea englanniksi sivulta ja suomeksi sivulta. Lisää tietoa Koulupolkuhankkeesta ja lahjoitusmahdollisuuksista voit lukea sivulta.

LAHJOITA TÄHÄN KOHTEESEEN

Sympatia verkkosivuilla

FI89 8000 1500 5542 42 viitteellä 41056

ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38. Poliisihallitus 14.1.2022.

Jakaa artikkelin

2022-07-31T23:37:24+03:00
Go to Top